Praktische informatie

De snelste weg naar de gezelligste straat van Zoetermeer en omstreken.

Met het openbaar vervoer:

Per bus met lijn 71 of 72, uitstappen bij de halte Julianalaan, naast het Wilhelminapark; hiervandaan is het twee minuten lopen.

Buslijn 173 stopt op de Osylaan, ook twee minuten van de Dorpsstraat.

Lijn 3 van de Randstadrail brengt u naar de halte Dorp, vandaar is het een wandeling langs het Delftsewallenpad  (langs het water) van ongeveer vijf minuten.
Of plan uw reis via : http://9292.nl/

Met de auto en parkeren:

In Zoetermeer wordt gebruik gemaakt van een dynamisch parkeerverwijssysteem. Met dit systeem is het voor de automobilist vanaf de hoofdwegen makkelijk om te zien waar men de auto kan parkeren als men naar de Dorpsstraat wil.

De meeste parkeerruimte is te vinden aan de Osylaan, dus aanrijden via de Osylaan is verstandig. Komt u vanuit de richting Utrecht, neem dan de afslag 7 naar Zoetermeer. U slaat rechtsaf op de Oostweg en rijdt de rotonde van het Prinses Maximaplein driekwart. U rijdt nu op de Australiëweg. Sla nu linksaf bij de eerste stoplichten. Volg een stukje  de Van Aalstlaan, neem de eerste links naar de Van Aalstlaan, en sla na ongeveer 250 meter rechtsaf op de Van Diestlaan. Aan het einde van de Van Diestlaan kunt u dan rechts bij de witte kerk. U bent nu op de Osylaan, na ongeveer 200 meter ziet u de parkeerplaatsen (boven- en ondergronds) aan uw linkerhand. Parkeren is hier gratis in de blauwe vakken met een parkeerschijf (3 uur).

U kunt vanaf de Osylaan ook nog iets verder doorrijden naar de Leidsewallen. Direct over de brug vindt u aan de rechterhand nog een parkeergelegenheid, achter de kerk. 

Ook ten zuiden van Dorpsstraat is nog parkeergelegenheid, aan de Pilatusdam. Deze is eenvoudig bereikbaar als u vanaf Den Haag komt. Neem de afslag 6 naar Zoetermeer centrum. Sla linksaf op de Afrikaweg en neem dan de eerste afslag naar rechts op de Van Leeuwenhoeklaan. U neemt bij twee rotondes achtereen de tweede afslag en vervolgt de weg over de Oranjelaan. Sla bij de tweede verkeerslichten linksaf en dan rijdt u na ongeveer 300 meter de Pilatusdam op. U parkeert hier ook in de blauwe vakken met een parkeerschijf tot drie uur gratis!

Plattegrond: